Our website uses cookies to improve site functionality and to provide you with a better browsing experience. Learn more about our use of cookies on the website by reading our Website Privacy & Cookies Policy. By using this website you consent to the use of cookies.

For this relocation project, the design team collaborated with Newsday to create a strong concept that preserves the organization's remarkable legacy while looking towards the future.

Location Melville, NY
Year 2021

Newsday is a transformative, award-winning multimedia company that serves as a thread through all of Long Island. Looking to create a new headquarters in Melville that would bring their staff together and honor their historic legacy, the client engaged TPG Architecture with full design, strategy, and change management services. Spanning 125,000 SF, the workplace evokes a technology-infused, modern, and forward-thinking environment that keeps team members feeling engaged, connected, and inspired.

The office design proudly emulates the Newsday’s strong tether to the local community. At the entrance, a large-scale art installation features their published photos printed on metals panels that cascade along the walls and the ceiling. Inside the main reception is a large media wall, with a map of Long Island printed behind – further driving home the client’s strong tie to the region. Within the employee entrance, another photo wall for staff highlights their latest photography and feature articles company-wide.

The newsroom and broadcast studio space is the beating heart of the office. Positioned within the open plan, it’s equipped with 4K/HD technology, large-scale monitors, a virtual set, and a “flash cam” for quick pans. Staff also have access to photo and video editing suites to help increase their digital presence. Within the workstation areas, employees sit in bench seating with access to natural daylight. Collaboration pavilions, offering a mix of work settings, are positioned near the windows and help differentiate the neighborhoods around the office. The large café is placed towards the center of the plan, making this a bustling point of convergence. Additionally, the team designed an interactive multimedia space that is used for internal events and productions, and serves as a resource for celebrating local community events.

Read More Read Less
To Top